Psychologe

Mijn naam is Lieve Schoon. Ik studeerde in 2008 af als klinisch psychologe aan de universiteit Gent en werk sindsdien als psychologe bij een Centrum voor Leerlingbegeleiding. Daarbij combineerde ik een job als zelfstandig psychologe bij OLV Aalst. In tussentijd werd ik mama van drie kinderen. Vanaf 2 maart 2020 ben ik ook verbonden aan huisartsenpraktijk De Winter.

Binnen de huisartsenpraktijk zijn we ons van bewust dat het verre van evident is om de stap naar een psycholoog te zetten. Daarom willen we dan ook, hetzij in overleg met Dokter De Winter, Dokter Degelaen, hetzij rechtstreeks, een deur openen naar hulpverlening. We zijn er dan ook van overtuigd dat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn, en dat het ene invloed heeft op het andere.

Na een eerste contact name volgt een oriënterend gesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek nodig ik je uit om wat meer over jezelf en je hulpvraag te vertellen, zodat ik een breder zicht krijg op de reden waarom je contact met mij gezocht hebt. We verkennen samen jouw huidige situatie, belangrijke zaken uit jouw verleden, en wat jouw klacht of hulpvraag is. Ik zal ook peilen naar jouw verwachtingen, zodat ik me daar zo veel als mogelijk op kan afstemmen. Soms kan een verhelderend gesprek al veel betekenen in een genezingsproces.

Aan het einde van het gesprek bekijken we samen wat nodig is en plannen we, indien gewenst, enkele volgende gesprekken. Ik zal tijdens deze gesprekken samen met jou proberen in te zoomen op jouw gedachten en gevoelens die maken dat jij op een bepaald niveau in je leven vast komt te zitten of dingen in vraag stelt.

Wil je graag een gesprek plannen? Bespreek dit met je huisarts of contacteer me via mail (Lieve.Schoon@outlook.com) of via telefoonnummer 0470/50.58.46. De consultatie gaat door in de praktijk van Dr. De Winter. De prijs voor een consultatie bedraagt 55 euro. Afhankelijk van uw mutualiteit kan er terugbetaling voorzien worden.